Om Legetek.dk

Legetek.dk – fra dagtilbud til afslutningen af skolen: et forløb – et system

I 2004, da Lov om pædagogiske læreplaner blev vedtaget, fik jeg idéen til det pædagogiske koncept “Kompetencehjulet”.  Med Kompetencehjulet har en lang række danske kommuner nu i en årrække arbejdet målrettet, i dagtilbudsområdet, med børnenes udvikling og læring, med udgangspunkt i “læringsmål”, der er baseret på teori og forskning.

I 2010 starter vi i Legetek.dk processen med udviklingen af “Skolebarometeret” for at gøre omsætningen af trinmålene fra 2009 overskuelig og overkommelig. I Skolebarometeret er de nye læringsmål fra 2014 udgangspunktet for lærere og pædagogers arbejde med en samlet elev- og læreplan, der følger eleven indtil overgangen til ungdomsuddannelserne.

Vores seneste “skud på stammen” er “Hvad nu mor og far”. “Hvad nu mor og far giver forældrene  viden om børns udvikling og forslag til, hvordan forældrene kan støtte deres barns udvikling bl.a. med lege og aktiviteter. Forældrene får også viden om, hvordan de støtter barnets personlige og sociale udvikling med udgangspunkt i det anerkendende, ressource- og helhedsorienteret børnesyn, som Legetek.dk bygger på.

Legetek.dk

– også et redskab til: ledelsestilsyn, et fælles teoretisk fundament og til omsætning af centrale og lokale mål, værdier og holdninger

Min mangeårige erfaring fra ledelsesopgaver i kommunalt regi gør, at jeg ved, at det er vigtigt at have gode ledelsesredskaber.

“Ro i baghaven” er det bedste udtryk, jeg kan finde, når jeg skal beskrive forudsætningen for medarbejderes arbejde med kerneydelserne i både dagtilbud og skole. Medarbejderne har krav på tydelige mål, værdier og holdninger og på tilbagemeldinger og sparring, der bygger på indsigt og viden. Det giver ro til at fokusere på kerneopgaverne – at lære børnene at lære – både fagligt,  socialt og personligt.

Til ledelsesarbejdet byder Legetek.dk på:

  • Omfattende statistisk redskab til opfølgning på progression for: grupper, klasser, årgange m.m.
  • Adgang til et omfattende bibliotek af teori og forskning, som udgangspunkt for et højt fælles fagligt fundament
  • Redskab til måling og opfølgning på omsætning af mål, værdier og holdninger
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s