Koncepterne

Kompetencehjulet, Skolebarometeret og Hvad nu mor og far

– et fælles fundament for professionelle og forældre, så bliver alle børn så dygtige de kan –

Kompetencehjulet

Forskning har afdækket, at kvaliteten i barnets dagtilbud har betydning for barnets senere muligheder for læring og udvikling.
I Kompetencehjulet findes en helheds- og ressourceorienteret beskrivelse af barnets udvikling fra 0 – 6 år. Kompetencehjulets udviklingsbeskrivelse bygger på anerkendt relationsorienteret forskning og teori.
Udviklingsbeskrivelsen er udgangspunkt for ca. 700 udsagn om børns udvikling. Et relevant udvalg af udsagnene udgør en spørgeramme, som besvares af brugeren med udgangspunkt i iagttagelser i praksis. Besvarelserne visualiseres i en kompetenceprofil, der dokumenterer hvordan barnets udvikling opleves i dagtilbuddet.
Barnets kompetenceprofil kan opdateres løbende: med ugers, måneders eller et års mellemrum, alt afhængig af barnets udvikling.
Med udgangspunkt i barnets kompetenceprofil kan professionelle og forældre få inspiration til lege og aktiviteter, der vil udfordre barnet.

Skolebarometeret

På skoleområdet viser forskning, at det er afgørende, at der er: synlige mål, kontinuerlig opfølgning og rummelige, engagerede og dygtige lærere. Skolebarometeret kan tages i brug i små “bidder” og kan fra dag ét være med til at skabe overblik

Skolebarometeret en let og ligetil løsning på en stor del af de udfordringer, der rammer folkeskolen med fuld kraft d. 1. august 2015. Skolebarometeret er bl.a. svaret på:

  • Hvordan undervisningen kan gøres mere målstyret, herunder brug af den nye elevplan og de nye fælles mål
  • Hvordan ledelsen kan komme tættere på den faglige praksis
  • Hvordan indikatorer for elevernes resultater og trivsel kan indgå en i overordnet (politisk) målstyring
  • Hvordan teamsamarbejdet på skolerne kan styrkes

Skolebarometeret er logisk og let at gå til, det kræver kun en lille indsats, for at få glæde af:

  1. elevens samlede elevplan ( elevplan og læreplan i ét )
  2. den lette adgang til alle lærings- og kompetencemål og
  3. Skolebarometerets fælles forberedelsesmodel og deling af undervisningsforløb

1. Skolebarometeret opfylder kravene til en samlet elevplan, der følger eleven fra børnehaveklassen og frem til overgangen til en ungdomsuddannelse.
2. Skolebarometeret gør det let for lærere og elever, at holde styr på læringsmål og den faglige progression.
3. Lokale undervisningsforløb og materialer systematiseres sammen med eksternt materiale efter det/de konkrete mål, der kommer i spil og udgør et omfattende og let tilgængeligt fælles didaktisk bibliotek. Hermed er der adgang til inspiration til generelle og differentierede materialer, midler og metoder.
Skolebarometerets statistiske redskab giver utallige muligheder for at få overblik bl.a. i forhold til: det enkelte barns, en gruppes og en klasses status og progression og dermed basis for vurdering af indsatser.

Se en video om Skolebarometeret

Hvad nu mor og far

I over 140 videonyhedsbreve fortæller en række fagpersoner løbende forældrene om børns udvikling i forhold til barnets konkrete alder fra 0 – 6 år.
Forældrene får viden om, hvordan de kan udfylde den – ofte svære forældrerolle – og oplever, at de får lettere ved at få øje på den udvikling barnet er i gang med. Forældrene får med hvert videonyhedsbrev idéer til lege og aktiviteter, der kan udfordre og støtte barnets udvikling.

I rigtig mange af videonyhedsbrevene får forældrene inspiration til, hvordan de anerkender og støtter barnet samtidig med, at de stiller krav og håndterer potentielle konflikter med barnet. Forældrene har adgang til selv at læse endnu mere om børns udvikling på “Hvad nu mor og far”.
I “Hvad nu mor og far” er der videonyhedsbreve med særlige temaer om: “Anerkendelse”, “Babytegn”, “Sprogflow”, “Dialogisk læsning” og “Parat til skole”.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s